donderdag 20 oktober 2011

Homoseksuelen steeds vaker weggepest. Vraag om aanscherping anti-discriminatiewet.


Uit cijfers van antidiscriminatiebureaus en enkele politiekorpsen blijkt dat in de eerste negen maanden van dit jaar het in Nederland al zeker 34 keer is voorgekomen, zo melden verschillende media. Over heel 2010 ging het om 29 gevallen, in het jaar ervoor om 27 gevallen.

Dit jaar zijn er in totaal al 158 gevallen geweest waarbij mensen zijn weggepest. Dan ging het behalve om seksuele geaardheid onder meer om ras (96 gevallen) en het hebben van een handicap (11 gevallen). Vorig jaar ging het in totaal om 194 incidenten, in 2009 waren het er 142.

(bron: samenuitdekast.nl)

Vandaag een actie op facebook. Er zullen pagina's paars zijn. Actie is gericht tegen homofobie. Helaas een fenomeen wat steeds meer aandacht nodig heeft. Mensen worden weggepest vanwege hun geaardheid. Jonge mensen plegen zelfmoord omdat ze getreiterd worden of omdat er geen ruimte is voor het uiten van hun gevoelens. Liefde is een groot goed. En wat maakt het dan uit wie wie lief heeft.......Gelijke rechten voor een ieder....Sta op en haat de haat.........................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten